ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

week-offer-accesstory.gr
week-offer-accesstory
woman-earrings-accesstory

Συντήρηση Κοσμημάτων

Τα κοσμήματά σας είναι μοναδικά όποια κι αν είναι η αξία τους γιατί πρωτίστως έχουν συμβολική και συναισθηματική αξία. Οφείλετε λοιπόν να μεριμνήσετε για τη σωστή συντήρησή τους. Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να είναι πάντα σαν την πρώτη μέρα που τα φορέσατε.

 1. Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγώς κλεισμένο και σκιερό μέρος για να αποφευχθεί η οξείδωση (σκούριασμα) και η αλλοίωση των στοιχείων τους (χρώμα ,υφή ,αντοχή).Ο ιδανικός τρόπος είναι στο αρχικό τους πλαστικό σακουλάκι ή μέσα σε ένα πουγκί.
 2. Μην τα φέρνετε σε επαφή μεταξύ τους ούτε για μικρό χρονικό διάστημα γιατί επιταχύνεται η οξείδωση.
 3. Αποφύγετε την επαφή τους με οποιοδήποτε χημικό στοιχείο περιλαμβανομένων και των καλλυντικών γιατί προκαλούν φθορά στην επιφάνεια των μεταλλικών στοιχείων.
 4. Η επαφή των κοσμημάτων με τον αέρα , τον ιδρώτα και το νερό επιβαρύνει τα κοσμήματα , αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην τα χαιρόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αρκεί στο τέλος της ημέρας να ακολουθούμε τις διαδικασίες καθαρισμού που αναφέρονται παρακάτω και να τα αποθηκεύουμε σωστά.

Καθαρισμός Κοσμημάτων

Ο καθαρισμός των κοσμημάτων σας είναι απαραίτητος σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποκατασταθούν κάποια λερώματα ή αλλοιώσεις των κοσμημάτων μας. Ιδανικοί τρόποι καθαρισμού είναι οι παρακάτω :

 1. Σκούπισμα με ένα βαμβακερό πανί σε συχνή βάση , ιδανικά κάθε εβδομάδα για να αποφευχθεί η οξείδωση.
 2. Καθάρισμα με μια οδοντόβουρτσα μέσα σε ένα μπολ με νερό και λίγο καθαριστικό πιάτων για πιο ταλαιπωρημένα κοσμήματα.
 3. Καθάρισμα με πανί αφού προηγουμένως έχουν εμποτιστεί σε μίγμα νερού , μαγειρικής σόδας και αλατιού ,εφόσον τα κοσμήματά μας έχουν ήδη εμφανίσει σημάδια οξείδωσης.
 4. Σε κρυστάλλους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους καλό είναι να αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες για την αποφυγή φθορών.
 5. Τέλος ιδανικά μην χρησιμοποιείτε βαριά καθαριστικά ή άγνωστης χημικής σύστασης γιατί δεν γνωρίζουμε την αλληλεπίδραση με τα κοσμήματα και τη φθορά που μπορεί να προκαλούν.

Μην ξεχνάτε πως η οξείδωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που την προλαμβάνουμε με τη σωστή αποθήκευση και την επιδιορθώνουμε με σωστό καθαρισμό.

 

Συντήρηση-Καθαρισμός  τσαντών

Κάθε τσάντα ανάλογα με το υλικό της θέλει και ανάλογη φροντίδα προκειμένου να συντηρηθεί. Διαφορετικά θα καθαρίσουμε τις δερμάτινες τσάντες και διαφορετικά τις υφασμάτινες αλλά και τις τσάντες από δερματίνη.

 1. Σκουπίστε καθημερινά την τσάντα σας με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε τη σκόνη, αλλά μη χρησιμοποιείτε καθημερινά καθαριστικά. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να επιφέρει να αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που επιδιώκετε. Εάν η τσάντα σας είναι δερμάτινη λόγου χάρη, μην τη γυαλίζετε κάθε μέρα αφού μετά από καιρό το δέρμα θα θαμπώσει.
 2. Μην αφήνετε ποτέ την τσάντα σας εκτεθειμένη κατευθείαν στον ήλιο, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεβάψει . Παράλληλα προστατέψτε την και από τη βροχή. Άλλωστε ακόμη και οι δερμάτινες τσάντες δεν είναι πλήρως αδιάβροχες.
 3. Εάν πρόκειται να κουβαλήσετε υγρά μέσα στην τσάντα σας βεβαιωθείτε ότι είναι κλεισμένα πολύ καλά και φυσικά τοποθετήστε τα σε μία πλαστική σακούλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο διαρροών. Το ίδιο ισχύει και για καλλυντικά, κρέμες και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να τη λερώσει.
 4. Προσέξτε τους δύσκολους λεκέδες. Στοιχεία όπως το κραγιόν και το μελάνι δεν αφαιρούνται από την τσάντα εκτός με τη βοήθεια ειδικών προϊόντων. Για άλλους λεκέδες συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό που θα σας προτείνει εξειδικευμένα προϊόντα για τη σωστή συντήρηση της τσάντας σας.

 

Αποθήκευση τσαντών

 1. Τοποθετήστε τις τσάντες σε καλύμματα προτού τις αποθηκεύσετε. Κάλυμμα μπορεί να είναι η υφασμάτινη θήκη ή οποιοδήποτε άλλο υφασμάτινο πανί. Μία πολύ καλή λύση είναι να βάζετε κάθε τσάντα σε μία μαξιλαροθήκη που δε χρησιμοποιείτε πλέον.
 2. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε νάυλον υλικά ή πλαστικό για να αποθηκεύσετε τις τσάντες σας, διότι δημιουργούν υγρασία και δεν αφήνουν την τσάντα να αεριστεί προκαλώντας άσχημη μυρωδιά ακόμη και μούχλα.
 3. Εάν η τσάντα σας έχει συγκεκριμένο σχήμα το οποίο υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί όταν αποθηκευτεί γεμίστε την με χαρτιά. Σε καμία περίπτωση με εφημερίδες όμως, καθότι μυρίζουν και ξεβάφουν.Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά υφάσματα.

 Συντήρηση-Καθαρισμός-Αποθήκευση πορτοφολιών-αξεσουάρ

Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι και στις τσάντες τόσο ως προς τον καθαρισμό όσο και ως προς την αποθήκευση.

summer-breeze-accesstory
women-tsanta-omou-category-accesstory
new-in-category-accesstory.gr